Inspectie PV installaties

 

Inspectie en service zonnestroom systemen. 

tczonne-energie-werkzaamheden

Inspectie PV installaties

Laat uw PV Installatie regelmatig controleren om problemen en brandgevaar te voorkomen.

Wanneer u een PV installatie heeft is het zaak om deze met enige regelmaat te laten controleren. Regelmatig komt het voor dat installaties matig zijn opgeleverd en/of dat er door weer, wind, UV-licht etc. belangrijke onderdelen aan vervanging toe zijn. Ook kan het zijn dat uw installatie minder is gaan opleveren. Wij helpen u om alles weer 100 procent in order te krijgen.

Inspectiepunten zonnepanelen bij TC Zonne Energie

U

Visuele Inspectie PV systeem

Onze uitgebreide visuele inspectie van uw zonnepanelen en verwante hardware start met het nalopen van de aanwezige tekeningen en documenten. Vervolgens doen we een uitgebreide inspectie van de installatie zelf. Hierbij letten we op de veiligheid, de gebruikte materialen en mogelijke defecten of onveilige situaties.  

Elektrische metingen

Na onze uitgebreide visuele inspectie doen we diverse metingen. Hierbij letten we op te hoge weerstanden, problemen met de gebruikte connectoren en de stroom-spanningsverloop. Ook controleren we de werking van de omvormer(s) In sommige gevallen, wanneer er een onveilige situatie is, lossen we dit direct op.

U

Opbrengst en monitoring

Na de inspecties en metingen letten we op de opbrengst van de installatie. Werkt de omvormer naar behoren, zijn er defecte panelen? etc. Vervolgens controleren we of het huidige systeem voor monitoring nog naar behoren functioneert. Eventuele IT gerelateerde problemen lossen we direct op.

QUICKSCAN
AANVRAGEN

PV Inspectie Quickscan

PV Installatie Quickscan vanaf slechts € 895

Wilt u zeker zijn van een goed werkende zonnestroom-installatie? Laat dan regelmatig een controle uitvoeren. Speciaal voor de grootzakelijke installaties (80A>) hebben wij een aantrekkelijke quickscan ontwikkeld. Dit all-in pakket biedt een volledige keuring en is inclusief voorrijkosten. Zo heeft u één vaste prijs en geen verrassingen. 

Vul het formulier hiernaast in om uw PV Quickscan aan te vragen.

 

Na de Quickscan inspectie van uw PV systeem

Inspectie PV Installatie - Zonnepanelen doormeten

Inspectierapport en opvolging

Na de uitgebreide inspectie van uw zonnepanelen en verdere installatie ontvangt u van ons een gedetailleerd rapport. Deze kunt u overleggen aan uw verzekeraar. Afhankelijk van de urgentie kunnen wij – in overleg – direct herstelwerkzaamheden uitvoeren of deze met u inplannen.

Thermografisch onderzoek

In sommige (uitzonderlijke) gevallen is een thermografisch onderzoek nodig. Hiermee is het mogelijke dat we defecte cellen in de zonnepanelen kunnen lokaliseren. Dit kan zonder uw installatie uit te schakelen. Doorgaans vinden deze aanvullende inspecties op afspraak plaats en dient het een onbewolkte of slechts licht bewolkte dag te zijn. 

inspectie PV Installatie met thermografie
Zonnenpanelen - zonnestroom installatie

Reinigen zonnepanelen

In sommige gevallen krijgt u van ons het advies mee om uw zonnepanelen te reinigen. Dit komt uiteraard altijd ten goede aan de opbrengst van uw PV installatie. Uiteraard kunnen wij u hiermee van dienst zijn.

Laat uw PV Installatie tijdig inspecteren!

Twijfelt u over de veiligheid van uw PV installatie of heeft u al enige tijd geen inspectie laten uitvoeren? Wacht niet te lang, veel PV installaties zorgen op termijn voor onverwachte problemen. In veel gevallen zorgt dit voor een  Voorkomen is beter dan genezen. 

Vrijwel direct na onze installatie hebben we een uitgebreide inspectie aangevraagd bij TC. Hier kwamen vrij snel een aantal punten aan het licht die niet helemaal op orde waren. Gelukkig is dit adequaat opgepakt door Turgay. 

Peter van de R - Flevoland

Meer dan 100 tevreden klanten gingen u voor

TC Zonne-Energie heeft inmiddels meer dan 100 grootschalige inspecties uitgevoerd. Mede door onze ruime ervaring in de professionele grootschalige PV installaties weten wij waar we op moeten letten. Wij garanderen u dat niets aan ons oog zal ontsnappen en dat u met een gerust hart, keer op keer, gebruik kunt blijven maken van uw PV installatie. 

 

DutchEnglishGerman
Chat openen